Zoekmachine optimalisatie of SEO (Search Engine Optimization)

Trek meer bezoekers naar jouw site dankzij de SEO specialisten van Webdesignvoorzelfstandigen!
 

 

Ik wil meer bezoekers!Portfolio
Logo webdesign voor zelfstandigen

Wat is zoekmachine optimalisatie of SEO? 

SEO is de afkorting van search engine optimization of zoekmachine optimalisatie.

Deze term wordt gebruikt om alle activiteiten te groeperen die bedoeld zijn om een website of webshop hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine. 

Om organische resultaten te behalen die zo sterk als mogelijk zijn – en dus om de vindbaarheid van je website te verbeteren – moeten er verschillende werkzaamheden op het gebied van zoekmachine optimalisatie gebeuren. 

Google gebruikt namelijk honderden variabelen in hun algoritme om te bepalen welke rangschikking elke website krijgt. Deze variabelen zijn jammer genoeg niet publiekelijk gekend, maar door middel van analyses is er een duidelijk beeld over de belangrijkste elementen om een goede rangschikking te bekomen.

 

Zoekmachine optimalisatie uitgelegd in 3 minuten

Voordelen van zoekmachine optimalisatie

 

Meer organisch verkeer naar je website

Meer bezoekers = meer klanten en meer omzet

z

Je website verschijnt hoger in de zoekresultaten

Extra naambekendheid voor je onderneming

Zoekmachine optimalisatie door Webdesignvoorzelfstandigen

Gratis SEO Scan

Aan de hand van een gratis analyse wordt er een overzicht gemaakt van de verbeterpunten en kan er een offerte op maat worden opgesteld.

strategisch plan

Op basis van een doorgedreven analyse van de concurrentie en je sector wordt er gekeken naar de juiste sleutelwoorden en de beste manier om backlinks te krijgen.

implementatie

Voor elk relevant sleutelwoord wordt er een pagina gemaakt. Deze pagina wordt geoptimaliseerd qua content (seo-teksten), snelheid (voor gsm én laptop) en technische instellingen (headings, meta-tags, anchor text etc).

opvolging

Om een goede rangschikking te behouden worden de resultaten opgevolgd en gecorrigeerd waar nodig.

Wat kost zoekmachine optimalisatie?

De tarieven voor het optimaliseren van je website voor een zoekmachine zijn heel uiteinlopend en hangen sterk samen met de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd.

De kostprijs van zoekmachine optimalisatie of SEO wordt voornamelijk bepaald door:

– Het aantal pagina’s / zoekwoorden
– De competitiviteit van je sector of vakgebied
– De huidige snelheid waarmee je website laadt
– De resultaten van je website in de zoekmachines momenteel

Wil je weten wat het voor jouw website zou kosten?

Vul hiernaast de details in van jouw website en krijg een gratis SEO scan. Hiermee krijg je een holistisch beeld van de interventies die vereist zijn en de kostprijs die hiermee gepaard gaat.

Vraag je gratis SEO scan aan !

9 + 14 =

Gemiddeld 30% goedkoper
Transparante offerte op voorhand
Geen verborgen kosten

Welke technieken worden gebruikt om een website te optimaliseren voor zoekmachines?

Zoekmachine optimalisatie is een verzamelnaam voor een geheel aan technieken die gebruikt worden om een betere rangschikking te bekomen. Hieronder leggen we kort de belangrijkste technieken uit.

Technische SEO

Om er voor te zorgen dat zoekmachines je website correct begrijpen en uitlezen wordt er gebruik gemaakt van enkele technieken die het fundament zijn van zoekmachine optimalisatie. Deze elementen worden uitgevoerd door onze experts en omvatten onder andere het correct gebruik van headers, meta-tags, alt-attributes, anchor texts, interne en externe links, het rechtzetten van gebroken links etc…

Naast deze elementen zijn er nog andere technische zaken die belangrijk zijn om de performantie van een website in kaart te brengen en te verbeteren. Zo kunnen we de conversie van bezoekers naar klant meten en verder optimaliseren. 

Inhoud en teksten

Om je toekomstige klanten te bereiken moet je weten welke zoektermen ze gebruiken. Daarom kijken we naar de belangrijkste keywords van je competitie, het zoekvolume en de moeilijkheidsgraag van elk sleutelwoord en nog veel andere elementen die belangrijk zijn om een goede keyword strategie te bepalen. 

Vervolgens worden deze keywords gebruikt om sterke content te schrijven, specifiek gericht naar de optimalisatie voor zoekmachines. Zo wordt er gekeken naar de frequentie van je zoekwoorden, een vlotte leesbaarheid van de tekst, het gebruik van interne en externe links en nog veel meer. 

Om dit te doen gebruikt Webdesignvoorzelfstandigen gespecialiseerde SEO tekstschrijvers. Deze mensen weten exact wat ze moeten doen om teksten te schrijven die Google weet te appreciëren. Uiteraard kan je zelf ook inhoud aanleveren die in samenwerking met onze SEO schrijvers verder geoptimaliseerd worden. 

Linkbuilding

Links vanuit andere sites naar jouw website noemen we backlinks. De hoeveelheid backlinks zijn één van de belangrijkste elementen voor Google om waarde toe te kennen aan een website. Het aantal backlinks is dan ook een goede graadmeter voor de populariteit van die website. Aan de hand van doorgedreven technieke werken we samen met jou aan het opbouwen van een relevant en betrouwbaar linkprofiel.

Lokale SEO

Lokale SEO is de optimalisatie van je website voor lokale zoekresultaten (bv. ‘schrijnwerker antwerpen’). Zoekmachines willen immers mensen die een onderneming zoeken in een bepaalde stad de dichtsbijzijnde ondernemingen laten zien. Om dit te verwezenlijken zorgen we ervoor dat je bedrijf aangemeld wordt bij Google Mijn Bedrijf.  Na het instellen van je profiel komt jouw onderneming mee in de lokale zoekresultaten!  

Doorlopende opvolging

Omdat de algoritmes van alle zoekmachines continu wijzigen is het belangrijk om opvolging te doen van de rangschikking van je sleutelwoorden van Google. Daarom investeert Webdesignvoorzelfstandigen in regelmatige follow-up via analyses, monitoring en interventies! 

 

Veelgestelde vragen over zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie of SEO ?

SEO is de afkorting van search engine optimization of zoekmachine optimalisatie.

Deze term wordt gebruikt om alle activiteiten te groeperen die bedoeld zijn om een website of webshop hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine. 

Om organische resultaten te behalen die zo sterk als mogelijk zijn – en dus om de vindbaarheid van je website te verbeteren – moeten er verschillende werkzaamheden op het gebied van zoekmachine optimalisatie gebeuren. 

Wat kost zoekmachine optimalisatie?

De prijs van het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie is sterk gelinkt aan de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zoekmachine optimalisatie is een continu proces, waarin maandelijkse opvolging vereist is om een goede positie in Google te behouden. Om te weten wat het zou kosten voor uw website kan u vrijblijvend een SEO scan aanvragen via het contactformulier van onze website..

Wat is jullie gratis SEO scan?

Via onze gratis SEO scan kan je te weten komen wat de huidige status is van je website in de zoekresultaten. Op basis van deze analyse krijg je dus een overzicht van de huidige status qua SEO en kan er een inschatting gemaakt worden van de kosten om je rangschikking in de zoekresultaten te verbeteren.

Aarzel dus niet en vraag nu je gratis SEO scan aan via ons contactformulier!

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO (Search Engine Optimization) beoogt om via een verzameling aan technieken je website zo hoog mogelijk te krijgen in de organische zoekresultaten. Dit kost vrij veel werk en tijd om te implementeren en op te volgen, maar is goedkoper op de langere termijn.

SEA (Search Engine Advertising) zorgt er voor dat je via betaling bovenaan de zoekresultaten verschijnt met een advertentie. De voordelen zijn dat hier minder werk voor nodig is in vergelijking met SEO en sneller bezoekers oplevert. Het nadeel is dat dit op lange termijn vaak duurder is.

Wat is het doel van zoekmachine optimalisatie?

Door de implementatie van een doordachte zoekmachine optimalisatie kan een website een betere rangschikking bekomen in Google en andere zoekmachines. Op die manier krijgt je website meer bezoekers, meer klanten en meer omzet.  

Wat zijn de belangrijkste factoren om een hogere rangschikking in zoekmachines te bekomen?

De volledige lijst van factoren die de rangschikking op Google bepalen is geheim. Echter is er wel een heel sterk vermoeden dat de volgende elementen cruciaal zijn om je website te laten scoren in zoekmachines:

  • Aantal andere websites die verwijzen naar jouw site (= backlinks of linkbuilding)
  • Aanwezigheid van geoptimaliseerde teksten (gebruik van juiste sleutelwoorden)
  • Juiste technische instelling van de pagina (headers, tags, anchor text etc)
  • De snelheid waarmee je pagina laadt
  • De tijd die een gemiddelde bezoeker op je website besteedt
  • De lengte van je teksten

Professioneel webdesign bureau

Jaar ervaring

Gemiddelde feedback score

Van onze klanten beveelt ons aan